Veelgestelde vragen

Kan ik Mommy Paint gebruiken tijdens de zwangerschap?


Onze producten zijn uitgebreid getest en gecertificeerd. Wij hebben het A+ Label voor uitstoot in de leefomgeving zodat je zeker weet dat er echt geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens én na het schilderen. Bij andere verf op waterbasis zit vaak nog een onderdeel oplosmiddel in de verf, dit oplosmiddel is het onderdeel dat je normaal ruikt tijdens het schilderen en wat ongezond is voor je om in de leefomgeving te hebben. Onze certificaten garanderen dat de verf verantwoord gebruikt kan worden in het bijzijn van kinderen, ook als ze nog in de buik zitten. Mommy Paint is in vloeibare en vaste toestand getest op kinderspeelgoed en meubels. Je kunt je kinderen dus met een gerust hart laten ravotten in de kamer. Hiervoor ontvingen wij het NEN71-3 certificaat.

Hoeveel verf heb ik nodig?

 

Hoeveel verf je nodig hebt voor je muren is een hele goede vraag. Wij hebben laten testen wat het zogezegde verbruik van onze verf is en daarmee komt onze muurverf tot wel 14 m2 per liter. Dat is een behoorlijke oppervlakte voor een liter natuurlijk en daarom houden wij zelf 10 m2 aan.

Of je deze 10 m2 gaat halen is enorm afhankelijk van de staat van je muren en ook hoe deze zijn afgewerkt. Heb je bijvoorbeeld ruw stucwerk, dan zal je minder vierkante meters kunnen doen.

Het grootste effect op het verbruik heeft de mate van zuiging van je muren. Zijn ze bijvoorbeeld nog nooit geschilderd, dan zal de muur de 1e, 2e en soms zelfs 3e laag verf als het ware opzuigen waardoor je geen mooi resultaat krijgt.

Om te testen of je muren zullen zuigen kan je een natte spons op je muur houden. Als het water in de muur trekt dien je zeker rekening te houden met 2 lagen. Als je het water direct met een doek weer kan afdrogen dan heb je een niet zuigende ondergrond en kan je waarschijnlijk met 1 laag het gewenste resultaat behalen.

Dan is het ook nog van belang hoe groot het verschil in kleur is dat je wilt bereiken, lichte kleuren over lichte kleuren gaat vaak in 1 laag, grotere verschillen hebben sowieso 2 lagen nodig.

Wat is er anders dan andere verven op waterbasis?

De producten van Mommy Paint zijn natuurlijk allemaal op waterbasis. Wat is dan het verschil met andere verf op waterbasis? Andere verven op waterbasis bevatten vaak nog een onderdeel oplosmiddel, wettelijk gezien mag dit tot 130 gram per liter zijn. Oplosmiddel is het onderdeel in verf wat je überhaupt niet wilt omdat dit na het schilderen in de lucht in je woning komt te hangen, dit is het onderdeel wat je ruikt en wat ongezond is voor je. In de verf van Mommy Paint zit geen oplosmiddel waardoor de verf nagenoeg niet ruikt en verantwoord te gebruiken is. Daarnaast is onze verf gecertificeerd voor het gebruik op kinderspeelgoed waardoor je je geen zorgen hoeft te maken als er ooit gesabbeld of geknabbeld wordt door de kleine. 

Verzend informatie

Levertijden 

Bestel je voor 12:00 uur op werkdagen dan kan je je pakketje de volgende werkdag in de avond verwachten. 

Bij Mommy Paint willen we het zo makkelijk mogelijk maken. Daarom worden onze pakketjes op werkdagen in de avond tussen 18:00 en 22:00 bezorgd. 

Verzenden is in heel Nederland Gratis!