Veelgestelde vragen

Kan ik Mommy Paint gebruiken tijdens de zwangerschap?


Onze producten zijn uitgebreid getest en gecertificeerd. Wij hebben het A+ Label voor uitstoot in de leefomgeving zodat je zeker weet dat er echt geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens én na het schilderen. Dit certificaat garandeert dat de verf verantwoord gebruikt kan worden in het bijzijn van kinderen, ook als ze nog in de buik zitten. Mommy Paint is in vloeibare en vaste toestand getest op kinderspeelgoed en meubels. Je kunt je kinderen dus met een gerust hart laten ravotten in de kamer. Hiervoor ontvingen wij het NEN71-3 certificaat.

Hoeveel verf heb ik nodig?

 

Hoeveel verf je nodig hebt voor je muren is een hele goede vraag. Wij hebben laten testen wat het zogezegde verbruik van onze verf is en daarmee komt onze muurverf tot wel 14 m2 per liter. Dat is een behoorlijke oppervlakte voor een liter natuurlijk en daarom houden wij zelf 10 m2 aan.

Of je deze 10 m2 gaat halen is enorm afhankelijk van de staat van je muren en ook hoe deze zijn afgewerkt. Heb je bijvoorbeeld ruw stucwerk, dan zal je minder vierkante meters kunnen doen.

Het grootste effect op het verbruik heeft de mate van zuiging van je muren. Zijn ze bijvoorbeeld nog nooit geschilderd, dan zal de muur de 1e, 2e en soms zelfs 3e laag verf als het ware opzuigen waardoor je geen mooi resultaat krijgt.

Om te testen of je muren zullen zuigen kan je een natte spons op je muur houden. Als het water in de muur trekt dien je zeker rekening te houden met 2 lagen. Als je het water direct met een doek weer kan afdrogen dan heb je een niet zuigende ondergrond en kan je waarschijnlijk met 1 laag het gewenste resultaat behalen.

Dan is het ook nog van belang hoe groot het verschil in kleur is dat je wilt bereiken, lichte kleuren over lichte kleuren gaat vaak in 1 laag, grotere verschillen hebben sowieso 2 lagen nodig.

Wat is er anders dan andere verven op waterbasis?


De producten van Mommy Paint zijn natuurlijk allemaal op waterbasis. Wat is dan het verschil met andere verf op waterbasis? Andere verven op waterbasis bevatten vaak nog een onderdeel oplosmiddel, wettelijk gezien mag dit tot 130 gram per liter zijn. In de verf van Mommy Paint zit geen oplosmiddel waardoor de verf nagenoeg niet ruikt en verantwoord te gebruiken is.

Verzend informatie


De feestdagen staan weer voor de deur en daarom hebben we aangepaste levertijden. Let dus even goed op om teleurstellingen te voorkomen. 

- Bestel 21 december voor 15:00 en ontvang je verf zaterdag 22 december 
- Bestel je na 21 december 15:00 dan ontvang je de verf donderdag 27 december
- 27 december: voor 10:00 besteld zelfde avond aan de slag.
- 28 december: voor 10:00 besteld zelfde avond aan de slag & voor 15:00 besteld 29 december in huis
- Bestel je na 28 december 15:00 dan ontvang je de verf woensdag 2 januari in 2019!

Normale levertijden 

Bestel je voor 10:00 in de ochtend dan kan je je pakketje de zelfde werkdag nog in de avond verwachten. Heb je vrijdag middag opeens het idee dat je het weekend wil gaan schilderen? Geen probleem, bestel voor 15:00 en je verf wordt zaterdag bezorgd. 

Bij Mommy Paint willen we het zo makkelijk mogelijk maken. Daarom worden onze pakketjes door de weeks in de avond tussen 18:00 en 22:00 bezorgd. 

Verzenden is in heel Nederland Gratis!